Preboldski ravnatelj z nenavadnimi stališči vendarle klonil

Ravnatelj OŠ Prebold Peter Žurej. Če ne bo spoštoval ukrepov, bo njegova šola prešla na pouk na daljavo.

Potem ko je ministrstvo za izobraževanje sprejelo odlok, da se lahko šolo, ki ne upošteva pogoja PCT, tudi zapre, pouk pa preide na daljavo, je ravnatelj OŠ Prebold Peter Žurej vendarle klonil. Kot poročajo različni viri, ravnatelj zdaj nosi zaščitno masko, šola od zaposlenih tudi zahteva izpolnjevanje PCT pogoja.

Žurej je namreč vnet nasprotnik spoštovanja ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. V svojih precej čudaških stališčih je javno napovedoval, da v šoli ne bodo upoštevali pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani), vsem zaposlenim je celo poslal pismo, “da v šoli PCT-jev ne bodo preverjali, ker ni znanstvenih dokazov o obstoju virusa”.

Kot poročajo nekateri mediji, je Žurej kader stranke SD, ki so ga leta 2014 odslovili iz Osnovne šole Vojnik. Takrat naj bi se mu uprli zaposleni v šoli in starši otrok, ker naj ne bi zagotovil nadomeščanja učiteljice, ki je bila na porodniškem dopustu in so bili učenci več mesecev brez pouka. Nato ga je SD-jev minister za izobraževanje Jernej Pikalo spet imenoval za ravnatelja, tokrat v Preboldu.

A. M.