Pozvali h glasovanju na referendumu in zavrnitvi škodljive vladne politike

V Veliki vasi je pretekli konec tedna potekalo regijsko srečanje občinskih odborov SDS posavske regije. Na njem je bilo med drugim slišati pozive h glasovanju na referendumu o teh zakonih in o cene, da bodo prihajajoče lokalne volitve zelo pomembne.

 

Slednje je že na začetku izpostavil predsednik občinskega odbora SDS Sevnica in poslanec v DZ Tomaž Lisec. Med drugim je izpostavil, da je SDS trenutno v opoziciji, zato ima pri tvorjenju državne politike omejene možnosti, “a eden od načinov, da preprečimo škodljive in neumne predloge zakonov trenutne oblasti, so zagotovo referendumi, za katere nam je minuli teden uspelo zbrati dovolj podpisov”, je dejal. Hkrati je napovedal, da se bo v prihodnje zbiralo tudi podpise za razpis referendumov proti novemu družinskemu zakoniku in o noveli zakona o dohodnini, s katero želi vlada Roberta Goloba znižati plače.

Predsednik mestne odbora SDS Krško in kandidat za krškega župana Jože Olovec, je poudaril, da so se v Veliki vasi zbrali tudi zato, ker je to volišče, kjer SDS tradicionalno dosega odlične rezultate na volitvah. Podaril je, da se SDS v Krškem na letošnje lokalne volitve podaja s še bolj okrepljeno ekipo kandidatov, “zato pričakuje, da bo letos v občinski svet izvoljenih vsaj šest ali sedem svetnikov”. “Le tako bomo lahko bolj aktivno gradili lokalno politiko,” je dejal.

Olovcu se zdi zanimivo, da tudi tokrat lokalna oblast pred volitvami vabi k sodelovanju SDS, medtem ko med mandatom nimajo posluha za dobre predloge iz njihovih vrst. “V SDS Krško smo pripravljeni za sodelovanje, a na osnovi našega programa, v dobrobit občine in občanov,” je zaključil Olovec. Ta verjame, da lahko SDS v Krškem s skupnimi močmi doseže zavidljiv rezultat.

Predsednik občinskega odbora SDS Brežice Andrej Vizjak pa je poudaril, da je SDS stranka s tradicijo, kar se odraža na rezultatih volitev ali pri zbiranju podpisov za referendume. Dotaknil se je volitev za predsednika RS, ki so pred nami: »SDS ima odličnega kandidata, Anžeta Logarja, ki po javnomnenjskih raziskav vodi celo v tradicionalno levih medijih. Slovenija ima vse možnosti, da dobi predsednika, ki ljudi ne bo delil na leve in desne,” je dejal.

A. M.