Požrešno do konca: Mož Pirc Musarjeve bo mesečno prejemal do 850 evrov iz proračuna

Nataša Pirc Musar in njen mož Aleš Musar očitno nista razkrila vsega premoženja.

Zakonski partner predsednika ali predsednice države je upravičen do mesečnega nadomestila v višini 15 odstotkov predsedniške plače. Aleš Musar, soprog predsednice Nataše Pirc Musar, bo v nasprotju z nekaterimi predsedniškimi partnerkami v preteklosti, ta privilegij izkoristil, čeprav njegovo premoženje ocenjujejo na nekaj milijonov evrov, je poročal Večer.

 

Potem ko je Musar predsednico spremljal na proslavo v Dražgošah, je urad predsednice o njegovi vlogi sporočil, da “soprog predsednice republike dr. Aleš Musar predsednico spremlja na prireditvah in sprejemih, ko ima čas”.

Evidence, kolikokrat in kje je Aleš Musar spremljal soprogo, pri predsednici ne vodijo, naj pa bi se osredotočal predvsem na ozaveščanje in promocijo slovenske kulturne dediščine, kar pomeni, da bo kot svoje delo najverjetneje navajal delo, povezano z Rusko dačo, vilo, ki sta jo kupila Pirc Musarjeva, in v kateri že nekaj časa skušata razvijati kulturno dediščino. Povedano z drugimi besedami, delal bo najverjetneje enako kot prej, le da bo za po novem za svoje delo v zasebni vili prejel še državno plačilo.

A. M.