Pozor vsi, ki jutri potujete proti Ljubljani ali Obrežju

Na odseku dolenjske avtoceste med Drnovim in Brežicami so ta konec tedna stekla pripravljalna dela za preplastitev 7,7 kilometra cestišča. Predvidoma jutri bodo tako polovico avtoceste proti Obrežju zaprli za promet in tega preusmerili na njeno drugo polovico, kjer bo v obe smeri vožnje urejen enopasovno.

Celotno prenovo omenjenega odseka naj bi izvajalec končal v približno dveh mesecih. Izvajalec je novomeško podjetje CGP.

V nadaljevanju prenove bodo zaprli drugo polovico avtocestnega odseka v smeri proti Ljubljani in promet takrat preusmerili na že prenovljeno cestišče. Počivališče Grič, ki leži na omenjenem odseku, bo med avtocestno prenovo obratovalo, odprti bodo ostali tudi vsi bližnji avtocestni priključki.

Preplastitev omenjenega cestišča je sicer potrebna zaradi okrepitve prometne varnosti in podaljšanja življenjske dobe avtocestne voziščne konstrukcije. Gradbena dela obsegajo odstranitev in zamenjavo delov neustrezne voziščne konstrukcije, izvedbo lokalnih sanacij, ureditev bankin in prenovo talnih označb.

Na policiji med prenovo pričakujejo določene manjše zastoje.

M. P.