Pozor pred neznanci, ki vas zamotijo

S Policijske uprave Novo mesto spet poročajo o drznih dejanjih posameznikov, ki predvsem v dopoldanskih urah na domovih obiskujejo predvsem starejše osebe, eden jih zamoti, drugi pa okrade.

Tako so včeraj dopoldne v Kladju nad Blanco starejšo stanovalko obiskala dva moška – eden je gospo zamotil, drugi pa je pregledal prostore. Osumljenca sta bila temnejše polti, eden je bil star okoli 50 let, visok okoli 170 centimetrov.

Govorila sta slabo slovenščino. Ko so domači popoldne prišli domov so za nezaželeni obisk ugotovili po razmetanih prostorih. Policisti so opravili ogled, po prvih ugotovitvah pa storilca nista nič odnesla.

Še pred tem, včeraj zjutraj, pa sta se dva moška pripeljala v Brezovico pri Šmarjeških Toplicah in se starejšemu lastniku hiše predstavila kot uslužbenca telefonskega podjetja, ki ponujata dodatno napravo za ojačitev televizijskega signala. Kasneje se je izkazalo, da je v času, ko se je pogovarjal z enim od njiju, drugi pregledal hišo in odnesel nekaj zlatnine, v vrednosti okoli 400 evrov.

Oškodovanec je policistom povedal, da sta bila neznanca z avtom ljubljanskih tablic, ki je imel zadaj zatemnjena stekla. Avto naj bi bil svetle barve. Osumljeni, ki je zamotil oškodovanca, naj bi bil star med 30 in 40 let, govoril je slovensko, visok okoli 175 centimetrov, temnejših krajših las. V času storitve ja nosil kapo na ščitkom in velika sončna očala.

M. P.