Pozor: na območju Raztez, Kobil in Stolovnika trije neznanci vlamljajo v hiše

Na območju Občine Krško so policisti danes zaznali tri neznance, ki so se izdajali za ponudnike internetnih storitev, v vmesnem času pa so se zgodili vlomi in kraje. Zato opozarjajo pred neznanci, ki skušajo stanovalce z različnimi pretvezami zvabiti iz hiš, da bi jih lahko okradli.

Policisti so bili namreč obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo na območju Razteza, kjer so storilci izkoristili krajšo odsotnost stanovalcev, skozi odprto okno vlomili v hišo in odtujili več predmetov. Nekaj pred 14. uro je bilo vlomljeno tudi v hišo v Kobilah.

Po prvih zbranih podatkih so policisti ugotovili, da naj bi se v dopoldanskih urah v okolici Krškega (Raztez, Kobile in Stolovnik) na dvoriščih več stanovanjskih hiš z enoprostorcem sive barve in znamke Toyota ustavljali trije neznanci, ki so se izdajali za ponudnike internetnih storitev. Policisti zato prosijo vse, ki bi avtomobil opazili ali so jih omenjeni neznanci  agovorili, da to takoj sporočijo na številko 113.

Občane ponovno opozarjajo, naj bodo pozorni. Opozarjajo na primere, ko neznanci obiskujejo starejše občane in jih skušajo z različnimi pretvezami zvabiti iz hiš, da bi jih lahko v vmesnem času okradli. Zato svetujejo previdnost ob obiskih neznancev.

A. M.