Poziv očividcem prometne nesreče v Krški vasi – s preklicem policije

Zjutraj okoli 5.25 je v Krški vasi voznica osebnega avtomobila zbila 16-letnico, ki je na osvetljenem prehodu za pešce prečkala vozišče.

Po prvih ugotovitvah se je voznica ustavila na avtobusnem postajališču, pristopila do padle 16-letnice in ji pomagala do avtobusnega postajališča. Med pogovorom je 16-letnica potožila, da ji je slabo in bo poklicala mamo, nakar je voznica odpeljala iz kraja.

Voznica naj bi bila stara okoli 40 let, močnejšega glasu, kostanjevih las, postriženih na
»paž«, vozila pa je osebni avtomobil (limuzina) črne barve, poškodovano ima desno stransko ogledalo. 16-letnico so oskrbeli v brežiški bolnišnici in ugotovili, da je lažje poškodovana.

Policija poziva voznico, da se zaradi razjasnitev okoliščin nesreče oglasi na policijski postaji Brežice. Morebitni očividci, ki bi lahko nudili koristne podatke o okoliščinah nesreče, pa naj pokličejo na policijsko postajo Brežice, na telefonsko številko 07 466 03 00, na številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

S PU Novo mesto so ob 14.27 sporočili, da da obvestilo ni več aktualno. Dobre pol ure po objavi v medijih in socialnih omrežjih so policisti s pomočjo občanov namreč že prišli do voznice.

M. P.