Povzročil nesrečo v Šentlenartu in napihal 2,4 promila

Slika je simbolična

Okoli 15.30 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Šentlenartu. Policisti PP Brežice so opravili ogled in ugotovili, da je 33-letni kršitelj izgubil oblast nad mopedom in padel. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da povzročitelj nesreče nima vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 1,14 miligramov alkohola. Vozil je neregistriran in nezavarovan moped, na katerem je bila nameščena ponarejanja registrska tablica. Moped so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

 

Policisti PPP Novo mesto so v noči na 3. 8. med kontrolo prometa na avtocesti na Smedniku ustavili voznika osebnega avtomobila Audi A4. Med postopkom so ugotovili, da 18-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj še ni opravljal vozniškega izpita. Vozil je neregistriran, tehnično neizpraven in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Audi so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Med 1. 8. in 2. 8. je v Krškem nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil orodje. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 400 evrov.

Policisti so med opravljanjem nalog na območju avtocestnega postajališča Zaloke okoli 19.30 kontrolirali voznica osebnega avtomobila iz Hrvaške. Med postopkom so ugotovili, da v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. 39-letni osumljenki so odvzeli prostost, jo pridržali in ji zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države jo bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

PU Novo mesto