Pot v šolo bo tudi v Globokem varnejša

KG Predsednik KS Globoko Mihael Petančič na lokaciji 2 faze pločnika

Po krajih brežiške občine v zadnjih mesecih potekajo številne investicije za izboljšanje prometne varnosti. Posebno skrb so namenili pločnikom na šolskih poteh in prometnih cestah. S tem nameravajo omogočiti večjo prometno varnost za kolesarje in pešce, ki veljajo za najbolj ogrožene udeležence v prometu.

V mesecu septembru se začenja izgradnja 2. in 3. faze pločnika Globoko, ki predstavlja tudi prednostno investicijo Krajevne skupnosti Globoko.

Občina Brežice skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI) sodeluje pri izgradnji pločnika Globoko ob državni cesti Spodnja Pohanca – Kapele, kjer Direkcija zagotavlja sredstva za ureditev prepustov preko reke Gabrnice in drugih mestih, občina pa sredstva za izgradnjo pločnika v skupni dolžini približno 947 m.

Druga faza
2. faza pločnik Globoko

Druga faza pločnika v dolžini 551 m poteka od odcepa za Pišece do odcepa za Bojsno z javno razsvetljavo in dvema avtobusnima postajališčema.

Tretja faza
3. faza pločnik Globoko

Tretja faza pa predstavlja nadaljevanje pločnika od odseka Mali vrh proti odcepu Cundrovec.

Vrednost investicije

Vrednost del znaša dobrih 340.000 evrov, večino sredstev bo zagotovila Občina Brežice, 15 % sredstev pa država. V postopku javnega naročanja je bil kot najugodnejši ponudnik za izvedbo del izbrano podjetje HPG d.o.o., so sporočili iz Občine Brežice.

N. N.