Poslanec Tomaž Lisec v sodelovanju z Atletskim klubom Sevnica doniral Vrtcu Ciciban Sevnica

Foto: OO SDS

V nedeljo, 4. februarja 2018 ob 11.00 je pri Športnem domu Sevnica potekal že sedmi dobrodelni tek v organizaciji poslanca v DZ RS Tomaž Lisca ter soorganizacijo in pomočjo Atletskega kluba. Tek je potekal v sklopu Sevniškega pokala v rekreativnih tekih. Dolžina proge je bila 1000 metrov, ključni načeli pa sta bili »važno je sodelovati« ter »dobra volja za naše najmlajše«. Dobrodelna sredstva, ki so jih zbrali v višini 335 evrov so namenjena za ureditev in postavitev otroških igral pri Vrtcu Ciciban Sevnica.

Danes pa je poslanec Lisec v vodstvo AK Sevnica (Janja Košar, Sine Karlovšek in Brigita Karlovšek) pomočnici ravnateljici Zdenki Poljšak simbolno podelil bon v vrednosti 600 evrov. Razliko med zbranimi sredstvi na teku je prispeval poslanec.

Poslanec Lisec se je še enkrat zahvalil vodstvu AK Sevnica za vsakoletno pomoč pri izpolnitvi obljube, da bo kot poslanec vsako leto vsaj enkrat organiziral dobrodelni dogodek. Prav tako se je zahvalil vodstvu Vrtca Ciciban Sevnica za takojšen odziv na sodelovanje. Vsem prisotnim je podelil tudi slovensko zastavo v upanju, da jo bo Vrtec postavil na vidno mesto, atleti pa bodo z njimi proslavili nove športne uspehe.

V sproščenem vzdušju je debata potekala o prostorskih težavah Vrtca Ciciban v Sevnici in tudi v Boštanju. Poslanec Lisec se je zavezal, da bo v primeru ponovne izvolitve za poslanca nadaljeval z dobrodelnimi teki, vodstvu vrtca pa je obljubil pomoč pri reševanju prostorske stiske. Tudi njegova želja je, da se v Boštanju najdejo ustrezne rešitve za širitev vrtca – za vzpostavitev enote za prvo starostno obdobje ter iskanje prostorov za lažje delo vzgojiteljev.

M. B.