Poslanec SMC Perič več ne more molčati o pritiskih in zvijanju rok

Poslanec SMC Gregor Perič je sinoči v oddaji Odkrito na TV Slovenija 3 opozoril na čedalje hujše pritiske, ki so jih deležni poslanci SMC, da bi prestopili v Koalicijo ustavnega loka in kot mandatarja podprli Karla Erjavca (DeSUS).

“Prejemamo pošto domov, maile, pojavljajo se tudi razne grožnje, tako ali drugače zavite ponudbe. V tem političnem prizorišču dosegamo neko vrelišče,” je dejal in dodal, da šlo vse skupaj predaleč. O tem drugi poslanci ne govorijo, ker se bojijo, da se bo stvar še poslabšala, sam pa se je odločil spregovoriti, je povedal.

Na Facebooku je Perič včeraj tudi zapisal, “da je zvijanje rok poslancem postalo nekaj normalnega”. “Vzdušje spominja na nekatere druge čase in oblasti,” je dodal.

Boj za oblast je vse boj umazan.

Borba za oblast koalicije (SD, LMŠ, Levice in SAB), ki podpira Erjavca, tako postaja vse bolj umazana. Kot je opozoril Perič, pri tem ni nič svetega, niti pritiski na družine poslancev. Med drugim so se v okolici njegovega doma pojavili tudi neokusni napisi o njem.

Erjavec je sicer včeraj napovedal, da naj bi prihodnji teden v državni zbor vložili konstruktivno nezaupnico zoper vlado. Kot je dejal, jim pri zbiranju potrebnih 46 poslancev kaže dobro, a neuradno je slišati, da se v zadnjih dneh ni nič spremenilo.

Tako je tudi poslanec SDS Tomaž Lisec opozoril, da Erjavec nima niti 40 glasov, kaj šele 46.

A. M.