Poslanec SD Nemec tarča posmeha na družbenih omrežjih

SD-jev poslanec Matjaž Nemec z mikrofonom v roki.

Poslanec SD Matjaž Nemec je v zadnjih dneh postal tarča posmeha na družbenih omrežjih zaradi svoje objave na Twitterju, v kateri je nakup vrvice za kosilnico po pomembnosti primerjal z nakupom kruha.

Zapisal je namreč: “V bistvu bi rad šel v trgovino s sadjem, ki je v moji občini ni. Pa tudi v trgovino s kmetijskimi pripomočki bi rad šel. Zmanjkalo mi je špage za nahrbtno kosilnico … Lahko kupim kruh, ne morem pa špage. Kje je tu logika?”

Poslanec je hotel dati vedeti, da mu ukrepi vlade in zdravstvene stroke za zajezitev novega koronavirusa niso všeč, pri tem pa je zagrešil precejšnjo neumnost, ko je nujnost nakupa nitke za kosilnico izenačil z nujnostjo nakupa kruha. Kot, da je košnja trave v času, ko po svetu mori koronavirus, vsaj takšnega življenjskega pomena, kot je nakup osnovnih prehrambenih živil.

Poslančev zapis je zato naletel na norčevanje med uporabniki družbenih omrežij, ki so ga med drugim poimenovali Blondinka iz državnega zbora, nekateri so celo podvomili v njegovo sposobnost logičnega razmišljanja in se spraševali o njegovi izobrazbi. Na družbenih omrežjih se ga je prijel vzdevek Nitka.

Pri tem so opozorili tudi na lansko pisanje spletnega portala Pozareport, da je Nemec srednjo šolo oziroma maturo opravil šele pri 27 letih. “Po podatkih je Nemec obiskoval novogoriško gimnazijo, kjer pa menda ni zmogel maturirati. Po urbani legendi, ki kroži na politično-medijski sceni, naj bi celo sedemkrat padel, tako se govori, zato mu pravijo tudi ‘maturant’, potem pa je nenadoma maturiral na zasebni šoli CDI Univerzum, ko je bil star – ne boste verjeli – 27 let! Seveda za plačilo!” je lani zapisal portal.

No, tovrstno pisanje sicer potrjuje Nemčev življenjepis, objavljen na spletni strani državnega zbora, kjer je med drugim zapisano, da je maturiral leta 2007 na CDI Univerzum. Takrat je bil poslanec, ki je rojen leta 1980, star 27 let.

M. P.