Poslanec SD izgubil razum in zakorakal proti podpredsedniku DZ

Agresivni Matjaž Nemec (z mikrofonom)

Poslanec SD Matjaž Nemec si je v državnem zboru privoščil svojevrsten incident, ki se v državnem zboru do zdaj še ni zgodil. Med razpravo o domnevnem dogodku na slovensko-italijanski meji je zahteval postopkovni predlog.

Ker je tega zlorabil, mu je podpredsednik državnega zbora (DZ) Jože Tanko odvzel besedo, nakar je Nemec povsem izgubil razum in Tanka verbalno napadel. Zakorakal je celo proti podpredsedniku DZ.

Zaplet se je začel, ko je zunanji minister Anže Logar odgovarjal poslancu LMŠ Niku Prebilu na vprašanje glede domnevnega incidenta na slovensko-italijanski meji, ko naj bi slovenski vojak nameril puško v glavo mimoidočemu sprehajalcu. Logar je povedal, da gre za izmišljeno zgodbo, saj takrat po podatkih Slovenske vojske na meji, kjer naj bi se zgodil incident, ni bilo nobenega slovenskega vojaka.

Med Logarjevo razlago se je oglasil poslanec SD in zahteval besedo za postopkovni predlog. Podpredsednik DZ Tanko, ki je vodil sejo, mu je besedo dal, vendar je že takoj postalo jasno, da jo bo Nemec izkoristil za razpravo in ne podajo postopkovnega predloga. Tanko je poslanca zato večkrat pozval, naj poda postopkovni predlog, ker pa je Nemec še naprej  vztrajal in razpravljal, mu je dal dva opomina in odvzel besedo. Takrat pa je Nemec izgubil razum in verbalno napadel Tanka. Med drugim mu je očital, da je to škandal in celo zakorakal proti njemu rekoč: “Kaj pa misliš, da si? Anžetu Logarju nisi nič težil, meni pa jemlješ besedo. Kaj misliš, da si?”. Nemca je pomiril šele miren odziv Tanka in vodje poslanske skupine LMŠ Braneta Golubovića. Do fizičnega obračuna s podpredsednikom DZ, ki se je nakazoval, tako k sreči ni prišlo.

M. P.