Poslanec Polnar: Glasovati si moral tako, kot so naročili

Poslanec Robert Polnar.

Nekdanji poslanec DeSUS, ki sicer še vedno deluje v okviru poslanske skupine DeSUS, Robert Polnar je v pogovoru za Siol.net spregovoril o načinu dela v nekdanji vladi Marjana Šarca, med drugim tudi o Šarčevi komunikaciji s koalicijskimi poslanci.

 

Kot je dejal, v osemnajstih mesecih, kolikor je vzdržala Šarčeva vlada, s Šarcem niso imeli niti enega sestanka, medtem ko je trenutni predsednik vlade Janez Janša sam predlagal tri sestanke s poslansko skupino in se odzval na tri njihove pobude za sestanke, kjer so predelovali operativne teme glede vsakodnevne politike, prav tako je “že naslednji dan prišel v parlament”. “To je način vlade, ki je popolnoma drugačen,” je dejal.

Povedal je, da je v državni zbor prišel, ker je želel urediti financiranje lokalne samouprave, torej, da se višina povprečnine, ki jo dobijo občine, začne povečevati, a je bil kot koalicijski poslanec popolnoma ignoriran. “Kot koalicijski poslanec si moral glasovati tako, kot so ti naročili,” je razkril.

Čez pet mesecev, ko bodo volitve, namerava Polnar znova kandidirati za poslanca, o čemer se pogovarja z različnimi ljudmi. “Imam podobna politična stališča kot Zmago Jelinčič Plemeniti. S temi ljudmi se lahko zelo kakovostno pogovorim. Jelinčič se zelo dobro zaveda načela, da tam, kjer dva mislita enako, je eden odveč. Sem blizu Jelinčiča,” je še povedal.

M. P.