Poslancu Zorčiču za prestop ponujajo vse, kar je mogoče

Opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica in SAB, kot kaže, v boju za oblast uporabljajo vse bolj umazane igre. Tako portal Požareport poroča, da skušajo potem, ko so štiri poslanci DeSUS jasno povedali, da ne nameravajo prestopiti, vse sile usmerili v SMC oziroma njenega poslanca in predsednika DZ Igorja Zorčiča, ki je tudi posavski poslanec.

Zorčiču naj bi v zakulisju ponujali vse, kar je možno, od funkcij, ki mu jih zagotavljajo v primeru prestopa, do drugih koristi, tudi finančnih, pogoj pa je, da se seboj pripelje vse poslance SMC. Tudi zato je Zorčič te dni pod hudim pritiskom, je slišati.

Je pa že Zorčič do zdaj že večkrat dal vedeti, da ga koalicija KUL ne zanima. Nazadnje 9. decembra, ko je na Twitterju zapisal: “Sprašujejo me, če bi se pridružil projektu KUL, medtem ko JPD (Jože P. Damijan op. a.) za Delo izjavi, da bi bilo mandatarstvo zanj ‘katastrofa s kariernega, družinskega in s finančnega vidika’. No, takšne katastrofe res nikomur ne privoščim.”

Dobro obveščeni pravijo, da je v ozadju predvsem igra LMŠ. Ta zdaj kot mandatarja namesto Jožeta P. Damijana ponuja predvsem predsednika DeSUS Karla Erjavca. Njen načrt je ustoličiti Erjavca, nato pa sprožiti krizo vlade in izsiliti predčasne volitve. Na volitvah na LMŠ glede na ankete računajo na drugo mesto, kar bi jih dalo možnost oblikovanja nove vlade, če to ne bi uspelo SDS. Predčasne volitve so bile tudi osnovni načrta LMŠ, ko je marca kot predsednik vlade odstopil Marjan Šarec.

M. P.