Erjavec je “suhoparni vodja, ki bi komajda mogel zmotivirati žabo, da skoči v vodo”

Upi Karla Erjavca, da bi se mu kljub temu, da ni bil izvoljen niti v parlament, uspelo zavihteti na položaj predsednika vlade, se počasi razblinjajo. Poslanska skupina SMC je namreč danes soglasno odločila, da ne bo podprla njegove morebitne kandidature, brez poslancev SMC pa nove vlade ne more biti. Odločitev je po srečanju s poslanci v izjavi v DZ sporočil predsednik SMC Zdravko Počivalšek, ki je ob tem tudi povedal, da bodo pripravili platformo, v kateri bodo dogovorili strategijo nadaljnjega delovanja stranke.

 

Včeraj je namreč stranka DeSUS, ki ima v DZ pet poslancev, izstopila iz koalicije. Četudi bi Erjavca kot mandatarja podprlo vseh pet njihovih poslancev, temu še vedno zmanjka kar nekaj glasov. A tudi pet glasov svojih poslancev Erjavec nima zagotovoljenih, saj so mu nekateri že odrekli podporo.

Danes se je med drugim znova oglasil poslanec DeSUS Robert Polnar, ki je kljub temu, da ga Erjavec meče iz poslanske skupine, napovedal, da ostaja v poslanski skupini DeSUS. V sredo so se namreč po njegovih navedbah dogovorili, da jo bodo ohranili v sedanji obliki.

Ob tem je dal tudi jasno vedeti, da ne bo podprl druge izbire, ki se ponuja ob sedanji vladi. “Njen nosilec je suhoparni vodja, ki bi komajda mogel zmotivirati žabo, da skoči v vodo, okoli njega pa je cela galerijo brezupno enoličnih javnih profilov, ki so vseskozi v nekakšni specialni vojni proti samim sebi,” je dejal. Ti ljudje po njegovih besedah ne le, da žalijo inteligenco slovenskih ljudi, ampak se “odkrito rogajo državljanom”.

Prvak NSi Matej Tonin je sicer včeraj po izstopu DeSUS iz vlade sporočil na Twitterju sporočil, da je po opravljenih pogovorih jasno, da ima trenutna vlada še vedno trdnih 47 glasov v DZ.

M. P.