Poslanci DeSUS Erjavca pričakali z že pripravljenimi izstopnimi izjavami

Včerajšnji sestanek novega predsednika DeSUS Karla Erjavca s poslanci poslanske skupine DeSUS se ni iztekel po Erjavčevih željah. Slednji je namreč že od ponedeljka pritiskal na poslance, naj izstopijo iz vladne koalicije, a se ti pritisku niso uklonili.

Po besedah poslanca Roberta Polajnarja so Erjavca pričakali z vnaprej podpisanimi izjavami o izstopu iz stranke, ki bi jih aktivirali, če bi Erjavec vztrajal na izstopu iz vlade.

Erjavec se je, ko je izvedel za izjave, ustrašil in potegnil nazaj. Poslancem se je celo opravičil za ponedeljkov nastop, ko je na skupnem sestanku vehementno zahteval odhod poslanske skupine DeSUS in celotne stranke iz vlade. Nato je poslancem dejal, da je kandidat LMŠ, SD, Levice in SAB za mandatarja, a jih očitno ni prepričal. Njihov upor ga je iztiril do te mere, da je po sestanku odkorakal mimo novinarjev, ne da bi dal eno samo izjavo.

Upor je seveda razumljiv. Pet poslancev DeSUS že ima izkušnje z omenjenimi strankami iz vladne koalicije, ki je razpadla marca. Neuradno vedo povedati, da tako slabega vodenja vlade v svoji več desetletni karieri še niso doživeli.

Tako jim je jasno, da tudi vlada, ki bi jo vodil Erjavec in v kateri bi bile stranke, ki so zrušile prejšnjo vlado, ne bi bila dolgega veka. Zdaj lahko seveda pričakujemo pritiske levi medijev, predvsem POP TV in RTVS, na poslansko skupino DeSUS.

M. P.