Poslancema Liscu in Šišku uspelo: Krško dobiva obmejno policijo

Sestanek na temo obmejne policije v Krškem.

Na pobudo poslancev Tomaža Lisca (SDS) in Dušana Šiška (SNS) je v torek na sedežu Policijske postaje Krško potekal sestanek na temo nekdanjih prostorov Policijske uprave (PU) Krško oz. sedeža obmejne policije v Krškem.

Gre za stavbo na Cesti krških žrtev 55a, ki je v lasti ministrstva za javno upravo in v kateri je bila do leta 2011 Policijska uprava Krško.

To je, kot je znano, vlada Boruta Pahorja oz. tedanja ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal ukinila, Lisec in Šiško pa si zdaj prizadevata, da bi Posavje znova dobilo Policijsko upravo Krško.

Na sestanku so poleg obeh poslancev sodelovali tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs, generalni direktor policije Anton Olaj, direktor Policijske uprave Novo mesto Janez Ogulin, v. d. generalnega direktorja direktorata za logistiko na ministrstvu za notranje zadeve Matjaž Vede ter župana Krškega in Brežic, Miran Stanko in Ivan Molan.

Minister Hojs je prisotne seznanil, da je na predlog obeh poslancev sprejel sklep o ustanovitvi obmejne policije, ki bi imela sedež v Krškem. Njegova želja je, da bi obmejna policija začela delovati že aprila, a so po pregledu objekta na Cesti krških žrtev 55a ugotovili, da je bolj verjeten začetek polnega delovanja jeseni. Pri tem so predvidena tudi nova delovna mesta.

V razpravi so se dotaknili tudi vprašanja ustanovitve avtocestne policije, problematike policijskih (obmejnih) prostorov v Brežicah in Obrežju ter sodelovanja v stavbi na Cesti krških žrtev 55a s še kakšno državno institucijo.

M. P.