Poskus uboja, policisti preprečili hujše posledice

pixabay.com

Policisti so bili v petek, 14. avgusta, nekaj po 19. uri prejel več klicev na pomoč zaradi množičnega pretepa pred prodajalno v Krškem.

Na kraj so takoj napotili več policijskih patrulj in prva sta na kraj dogodka prispela policista PP Krško. Opazila sta starejšega moškega, ki je bil močno okrvavljen, v bližini pa se je nahajala ženska, ki je v roki držala sekiro.

Na njun ukaz je nevaren predmet odložila. Med postopkom sta policista v bližini zaznala pretep še med tremi osebami, ki niso upoštevale ukaza, naj prenehajo s pretepanjem.

Eden izmed udeležencev je v roki držal mačeto in nameraval zamahniti proti drugemu, zato je policist izstrelil opozorilni strel in preprečil napad. Drugi udeleženec ni upošteval ukazov policistov, s pretepanjem je nadaljeval in s kolom pretepal moškega, ki je ležal na tleh, zato so policisti sprožili še en opozorilni strel.

Zoper udeležence pretepa so uporabili prisilna  sredstva, jih obvladali in jim zasegli nevarne predmete.

Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin pretepa. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih pa je bil vzrok za pretep spor med člani dveh družin, ki se med sabo poznajo.

30-letnemu in 23- letnemu napadalcu so odvzeli prostost in odredili pridržanje zaradi utemeljenih razlogov za sum, da sta storila kaznivo dejanje poskusa uboja.

Tri poškodovane osebe so reševalci odpeljali  v bolnišnico in po prvih informacijah gre pri vseh za lažje poškodbe.