Poškodovana peška – poziv očividcem prometne nesreče v Brežicah

Brežiški policisti so bili včeraj nekaj pred 14. uro obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo peško, ki naj bi se v dopoldanskih urah poškodovala v prometni nesreči v Brežicah.

Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi mladoletnica pešačila po hodniku za pešce na Černelčevi cesti. Ob prečkanju ceste naj bi iz smeri Maistrove ulice pripeljala voznica manjšega osebnega avtomobila sive barve in ob zavijanju proti Kajuhovi ulici na prehodu za pešce trčila v mladoletno peško, ki je padla in se lažje poškodovala.
Voznica je po trčenju ustavila in peški ponudila pomoč, vendar naj bi peška pomoč odklonila, voznica pa je nadaljevala z vožnjo.

Policisti zaradi razjasnitev vseh okoliščin nesreče prosijo voznico osebnega avtomobila, ki je bila udeležena v prometni nesreči in morebitne očividce nesreče, na se oglasijo na Policijski postaji Brežice ali pokličejo policiste na telefonsko številko 466 03 00 ali na številko 113

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj pred 15. uro pa se je zgodila prometna nesreča v kraju Arto na območju Sevnice. Policisti so ugotovili, da je 60-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v avtomobil, ki ga je vozila  58-letna voznica. V nesreči se ni nihče poškodoval, policisti pa so ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega  zraka  je  imel  0.51  miligramov  alkohola. 

Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

M. P.