Posavski župani pozvali k odprtju šol, vlada jih je uslišala

Posavski župani.

Župani šestih posavskih občin, združenih v Svetu regije Posavje, so vlado včeraj pozvali, naj kljub slabši epidemiološki sliki v Posavju odpre osnovne šole. No, vlada jih je že popoldne, skupaj z vsemi ostalimi župani v Sloveniji, uslišala in odločila, da bodo šole od torka naprej odprte za vse učence prvega triletja osnovne šole, odprli se bodo tudi vrtci.

Posavski župani so v pozivu predsedniku vlade Janezu Janši zapisali, da se zavedajo, da Posavje zaradi slabše epidemiološke slike še ne izpolnjuje pogojev za odprtje šol in da je položaj resen, da pa bi bilo vseeno dobro, da se otroci lahko vrnejo v šole.

Obvezali so se, da bodo v primeru vrnitve dodatno apelirali na vse zaposlene in občane k doslednemu spoštovanju vseh varnostnih in preventivnih ukrepov za zamejitve okužb. Poskrbeli bodo tudi za testiranje zaposlenih. “Verjamemo, da nam je vsem skupen cilj čimprejšnja normalizacija ter da so vsi ukrepi namenjeni le-temu, hkrati pa si želimo, da so našim otokom omogočeni pogoji, ki jih ima večina preostalih regij,” so zapisali.

Prepričani so, da bi vrnitev otrok vsaj za prvo triletje osnovnih šol pomenila dodatno vzpodbudo tako za otroke in starše kot ostale občane, da se še bolj zavedo osebne odgovornosti ter sledijo vsem ukrepom za zamejevanje okužb.

M. P.