Posavski gasilci na pomoč v Savinjsko-šaleško regijo. A ne vsi, nekateri so morali ostati doma …

“Gasilci prostovoljnih gasilskih društev Leskovec, Dolenja vas, Veliki Kamen, Krško in Gora so se danes zjutraj odpravili v Savinjsko-šaleško regijo na pomoč pri odpravljanju posledic poplave,” so zapisali na strani Mestne občine Krško.

V teh dneh se dve tretjini Slovenije bori s posledicami uničujočih poplav, med huje prizadetimi območji je Savinjsko-šaleška regija. V sklopu medregijske pomoči se je na Polzelo odpravilo 22 gasilcev petih prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Krško. Zbrali so se pred trgovskim centrom TUŠ v Krškem ter se na pot odpravili s sedmimi gasilskimi vozili, opremljenimi z ročnim orodjem, potopnimi črpalkami in agregati.

“Tudi ekipa 8 gasilcev z 2 vozili iz PGD Sevnica, se danes v sklopu konvoja GZ Sevnica in regije Posavje, odpravlja na pomoč pri sanaciji prizadetih območij v Savinjsko -Šaleški regiji,” so zapisali v PGD Sevnica.

Medtem pa so v PGD Drnovo na omrežju Facebook kritični do organizacije Gasilske zveze Slovenije: “Ni prav, da si gasilci pri delodajalcu z muko uredijo dopust, da gredo lahko pomagat, potem pa jih 5 ur po pozivu Gasilska zveza Slovenije obvesti, da pomoč ni več potrebna.”

Posnetek zaslona