Posavske osnovnošolce v šolo pospremila tudi visoka občinska predstavnika

Prvi šolski dan v osnovni šoli Artiče, kjer je šolarje v učilnice pospremil brežiški župan Ivan Molan.

Na prvi šolski dan je bilo v osnovnih in srednjih šolah znova veselo, marsikje pa so osnovnošolce pospremili tudi visoki državni ali občinski predstavniki. Nič drugače ni bilo v Posavju. Brežiški župan Ivan Molan je v šolo pospremil osnovnošolce OŠ Artiče, krški župan Miran Stanko pa prvošolčke na OŠ Raka.

V Občini Brežice bo v šolskem letu 2018/2019 osem osnovnih šol in eno podružnično šolo obiskovalo 2000 učenk in učencev, od katerih je je 239 v šolske klopi sedlo prvič. Župan občine Brežice Ivan Molan ob prvem šolskem dnevu tradicionalno obišče eno izmed osnovnih šol v občini, kar je storil tudi letos. Prvi šolski dan je preživel na Osnovni šoli Artiče, ki jo letos obiskuje 245 otrok, od tega 25 prvošolk in prvošolcev. Učiteljem, učencem in staršem je zaželel obilo uspeha, sreče in varnosti v novem šolskem letu.

Učenke in učenci OŠ Artiče so se na prvi šolski dan zbrali na ploščadi pred šolo, kjer sta jih pozdravila ravnateljica Vesna Bogovič in župan Molan, potem pa so učenci skupaj z razredniki odšli v učilnice. Župan je v spremstvu ravnateljice obiskal prvi razred, kjer je pozdravil prvošolke in prvošolce ter njihove starše. Otroci so sedli v krog ter spoznavali sošolke in sošolce, maskota Kuža Pazi in predstavnik policije pa sta tako starše kot prvošolčke poučila o varnosti in previdnosti v prometu.

Župan občine Krško Miran Stanko pa je na prvi šolski dan obiskal Osnovno šolo Raka. Tam sta skupaj z novo ravnateljico Nino Pirc pozdravila 29 prvošolčkom in jim na krajši slovesnosti zaželela prijeten začetek šolskih dni ter veliko uspeha. Ob tem sta jih tudi opozorila na previdnost na cesti na poti v šolo in domov.

V naslednjem tednu bo sicer za varnost vseh osnovnošolcev v okolici šol v občini Krško skrbelo 16 članov Zveze šoferjev in avtomehanikov Krško, osem policistov, dva redarja, trije člani AVP – Izpitega centra Krško in štirje prostovoljci Nogometnega kluba Krško.

Na OŠ Raka je v tem šolskem letu vpisanih 254 učenk in učencev v 13 oddelkih, v vseh osmih osnovnih šolah v občini Krško pa 2482 otrok v 131 oddelkih. V skupno sedem vrtcev je vključenih 1213 malčkov.

Prvi šolski dan v osnovni šoli Raka, kjer je šolarje pozdravil tudi krški župan Miran Stanko.

Foto: občini Brežice in Krško.

M. A.