Posavske občine danes in jutri odpirajo vrata za obiskovalce

Tri posavske občine so se pridružile akciji Skupnosti občin Slovenije, ki letos devetič zapored organizira dan odprtih vrat v občinah. Tako danes svoja vrata za obiskovalce odpirata Občini Brežice in Sevnica, jutri pa Občina Krško.

V Občini Brežice danes ob 9. uri vse zainteresirane občane in občanke vabijo v sejno sobo občinske stavbe. Tam jih bodo seznanili z delom občinske uprave, s programi in ukrepi za višjo kakovost življenja starejših v občini ter z načrti za v prihodnje. Dogodek bo predstavljal tudi priložnost za srečanje in pogovor o aktualnih temah v občini.

Organiziranost in nalog občinske uprave bo predstavila njena direktorica Gordana Radanovič, programe in ukrepe za višjo kakovost življenja starejših vodja oddelka za družbene dejavnosti, gospodarstvo, kmetijstvo in razvoj Patricia Čular, župan Ivan Molan pa bo predstavil načrte, ki jih ima občina za v prihodnje.

V Občini Sevnica občanke in občane v sejno sobo v pritličnih prostorih občinske stavbe vabijo med 14. in 17. uro. Zaposleni z vseh oddelkov na občini jim bodo na voljo za vprašanja pod geslom “vprašat ni greh”. Kot pravijo na občini, želijo biti na ta način dostopni za informacije in tako še dodatno pomagati občankam in občanom, saj sicer narave dela daljši posveti pogosto niso mogoči.

Občina Krško pa svoja vrata odpira jutri. Tako jutri ob 14. uri vabijo v sejno sobo A v občinski stavbi. Zbranim bodo predstavili 11 projektov, sofinanciranih iz različnih evropskih skladov z različnih področij.

Občankam in občanom bodo tudi predstavili, kaj je bilo že narejenega, kakšni so načrti v prihodnje, podati pa bo mogoče tudi predloge, kaj bi lahko na posameznih področjih še postorili za višjo kakovost bivanja.

Dodajmo, da se je za dan odprtih vrat odločilo malo slovenskih občin, med dolenjskimi pa sploh nobena. Posavske so pri tem izjema, tri največje odpirajo vrata, najbolj podrobno pa bodo svoje delo predstavili na občini Brežice.

M. P.