Posavje bo danes in jutri center slovenskega kajakaškega dogajanja

(vir: Kajakaška zveza Slovenije)

Posavje, natančneje Radeče, bo danes in jutri center slovenskega kajakaškega dogajanja, saj bo na reki Savi potekalo državno prvenstvo sprinterjev v kajaku na mirnih vodah.

Sprinterji na mirnih vodah so pred dvema tednoma zaključili svetovno prvenstvo na Portugalskem, ta konec tedna pa bo v na reki Savi sledilo še slovensko državno prvenstvo v tej kajakaški disciplini. Naslove državnih prvakov v sprintu na mirnih vodah bodo prvič lovili v Radečah.

Na tekmovanju bodo nastopali vsi, člani in članice, mladinci in mladinke, mlajši mladinci in mladinke, starejši dečki in deklice ter mlajše deklice in dečki.

Razpisane so vse tekmovalne razdalje, to so preizkušnje na 200, 500, 1000 in 5000 metrov. Na vseh razdaljah z izjemno najdaljše tekme, kjer je razpisan le kajakaški enojec, bodo tekmovali v kajakaških enojcih in dvojcih.

Tekmovanje se bo začelo danes ob 10. uri, ko bodo na programu kvalifikacije in finalne preizkušnje na 1000 metrov. V nedeljo se bo tekmovalni dan prav tako začel ob 10. uri, spremljali pa bomo preizkušnje na 500 in 200 metrov. Ob 16. uri sledi še start kajakašic in kajakašev na 5000-metrski razdalji.

M. A.