Pomoč v epidemiji prejelo kar dve tretjini ljudi, cepilo se jih bo 71 odstotkov

Vlada je v času epidemije sprejela osem protikonoronskih zakonov, s katerimi je pomagala tistim, ki jih je epidemija najbolj prizadela. Pomoč je prejelo 65 odstotkov ljudi, je pokazala anketa, ki so jo nedavno med ljudmi s posebnimi vprašalniki izvedli v SDS.

 

Kot so sporočili iz omenjene stranke, je na vprašanje, ali so prejeli kakšno pomoč države v času epidemije, pritrdilno odgovorilo 65 odstotkov tistih, ki so izpolnili vprašalnik, 35 odstotkov pa ji pomoči ni prejelo.

80 odstotkov jih tudi meni, da je bilo izplačilo solidarnostnega dodatka zaradi epidemije upokojencem upravičeno, 20 odstotkov pa da ni bilo upravičeno.

Vprašalnik, ki ga je prejel velik del gospodinjstev, je sicer izpolnilo 27.000 ljudi, odgovori pa naj bi stranki, ki vodi vlado, služili kot vodilo in usmeritev pri prihodnjem delu.

Ljudi so tudi povprašali, ali se nameravajo cepiti. Da se namerava, je odgovorilo 71 odstotkov tistih, ki so izpolnili vprašalnik, 24 odstotkov se jih ne namerava cepiti, pet odstotkov pa je bilo že cepljenih.

M. P.