Polnoletnim za 100 evrov bonov, mladoletnim za 50 evrov

pixabay

Vlada je na današnji seji potrdila predlog zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu, ki ga mora sicer zdaj sprejeti še državni zbor. Zakon med drugim prinaša nove turistične bone za državljane, in sicer za polnoletne po 100 evrov, za mladoletne pa po 50 evrov.

S tem vlada uresničuje napovedi, da bo v času epidemije pomagala domačemu turizmu.

Vlada je namreč sprejela predlog Zakona o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije covid-19 v vrednosti 243,5 milijonov evrov.

Interventni zakon je primarno usmerjen na področje turizma in gostinstva, industrije srečanj, športa in kulture, kjer zagotavlja državno pomoč v obliki financiranja regresa za letni dopust v višini 1024 evrov na zaposlenega, povračila stroškov industriji srečanj ter denarnega povračila v višini 25 % upravičenih stroškov filmski in avdiovizualni industriji.

Uvedeni so tudi novi boni, v vrednosti 192,2 milijona evrov, namenjeni izboljšanju gospodarskega položaja na področju potrošnje v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi.

Hkrati so se spremenili tudi pogoji za unovčenje lanskih turističnih bonov na način, da jih državljani lahko unovčijo tudi pri sezonskih ponudnikih namestitev in pri tistih, ki so svoja vrata odprla v letošnjem letu.

A. M.