Politično spletkarjenje opozicije v trenutnih razmerah skrajno zavržno

Evropska poslanka Romana Tomc

Evropska poslanka Romana Tomc ob zadnjih napadih na vlado iz vrst strank, ki so še pred nedavnim vodile vlado, a jo zaradi lastnih interesov tudi zrušile (LMŠ, SD in Levica), opozarja, da trenutno ni čas za politikantstvo, ampak za sodelovanje.

Opozarja, da je od ukrepov, ki jih sprejema vlada, odvisno, ali nam bo brez večjih posledic uspelo zajeziti epidemijo koronavirusa, in da jih je zato treba spoštovati.

Poslanka, kot pravi, verjame, da v vlada ukrepe za zajezitev epidemije sprejema v najboljši veri, da zaščiti vse. Meni, da so ukrepi dobri in potrebni. “Če se bomo v Sloveniji uspeli izogniti katastrofi italijanskih razsežnosti, bo to zato, ker vlada sprejema prave odločitve,” je zapisala.

Ob tem pa dodaja, da je delo vseh, ki so vpeti v reševanje položaja, izjemno pomembno in nepogrešljivo.

Je pa, kot pravi, naivno pričakovala, da bo resnost položaja naredila svoje, kljub temu pa nekateri še vedno najdejo čas in razloge za politično spletkarjenje.Skrajno zavržno. Če že ne morejo podpreti, naj bodo vsaj tiho. Njihova prazna besedičenja in narejena skrb za najranljivejše, ki je namenjena samo lastni promociji, je vsega prezira vredna,” je zapisala.

Opozarja, da se oboleli ne delijo na leve in desne, zdravje pa da nima politične barve. “Ekonomska kriza, ki sledi, bo enako prizadela volivce vseh strank pa tudi tiste, ki sploh ne volijo,” je zapisala. Dodala je, da si vlada ukrepov ne izmišljuje, ampak sledi priporočilom stroke in praksi držav, kjer so se ti izkazali za uspešne.

“Resnično ne razumem ljudi, ki dvomijo v učinkovitost ukrepov samo zato, ker jih je sprejela vlada, ki jo politično ne podpirajo,” je še dodala.

Tomčeva o politiki opozicije: “Še slabše se obnašajo nekateri politiki. Predvsem tisti, ki so izgubili oblast. Ne glede na vse, bi se morali zavedati svoje odgovornosti. V času, ko potrebujemo sodelovanje in enotnost, kot užaljeni otroci v vrtcu zavračajo in bojkotirajo ukrepe vlade in pri tem na dan zvlečejo najbolj abotne in politikantske argumente. Iščejo samo napake, namesto, da bi pomagali najti rešitve. Požvižgajo se na to, da s svojim ravnanjem škodujejo ljudem, tudi tistim, ki so jih izvolili. V svojih razpravah zavajajo in izkrivljajo dejstva. Včasih celo odkrito lažejo in prikazujejo samo del rešitve, drugega pa zamolčijo.”

M. R.