Vloga predsednika Vrhovnega sodišča Branka Masleše v konstruktu Patria

Povsem kompromitirani Branko Masleša.

Po skoraj dveh letih zavlačevanja se bo v četrtek, 14. novembra 2019, začela obravnava odškodninske tožbe Janeza Janše, predsednika SDS, zaradi krivičnega sojenja v zadevi Patria proti Republiki Sloveniji, tožilki Branki Zobec Hrastar in sodnikom Barbari Klanjšek, Milanu Štruklju, Vesni Žalik ter Branku Masleši.

Branko Masleša je bil takrat predsednik Vrhovnega sodišča RS, ki je v tej sramotni politično-sodni farsi odigral veliko vlogo. Spomnimo. Ustavno sodišče RS je vse sodbe v tem konstruktu razveljavilo.

V nadaljevanju objavljamo pričevanje Radovana Marvina pred parlamentarno Komisijo za peticije, človekove pravice in enake možnosti.

Marvin je povedal, da je Maslešo opazil v ljubljanskem lokalu Ambient, kjer je sedel za mizo s še enim izmed sodnikov. Maslešo je takoj prepoznal, saj se je takrat veliko pojavljal v medijih. Na pričanju je dejal:

“Sicer nimam namena komurkoli prisluškovati, medtem ko ti sedijo ali kaj popijejo. Nenadoma pa slišim: Janšo je potrebno sfukati. Popolnoma ga je potrebno sfukati. Enostavno sem obstal in se vprašal, kaj sem pravkar slišal pri vsej tej zadevi? Ženo sem vprašal, a si ti to slišala, kaj se je izgovorilo? Pravi, sem slišala. Pa to ni normalno, pa nisva bila edina v tistem trenutku tam.”

Marvin je še dejal, da imamo v Sloveniji problem, saj nimamo neodvisnega sodstva in neodvisnih sodnikov. “Meni je strašno žal, da se danes nisem mogel srečati z gospodom Maslešo in ostalimi,” je še dodal. Masleša se vabilu na zaslišanje ni odzval.

M. P.