Policisti včeraj na Obrežju ujeli deset tujcev, v Dobovi pa 13

pexles

Policisti so v sredo na mejnem prehodu Obrežje pri opravljanju mejne kontrole v treh tovornih vozilih našli skritih deset tujcev, ki so se skušali izogniti mejni kontroli. Pri opravljanju mejne kontrole tovornega vlaka v Dobovi pa so v vagonih našli skritih 13 državljanov Tunizije, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Na  mejnem  prehodu za mednarodni cestni promet Obrežje so policisti včeraj pri  opravljanju mejne kontrole v treh tovornih vozilih našli skritih deset ujcev,  ki so se skušali izogniti mejni kontroli. V tovornem vozilu, ki je prevažal  tovor  iz  Bolgarije  v Francijo, so pod ponjavo našli skrite tri državljane Afganistana, v tovornem vozilu, ki je bil iz Makedonije namenjen v Nemčijo pa dva državljana Alžirije, ki sta se skrila v podvozju tovornega vozila.  V tovornem vozilu, ki je bil iz Turčije namenjen v Nemčijo pa so v večernih  urah  našli  še  pet državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom  skušali  izogniti  mejni  kontroli.  Vse  tujce  so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti postaje mejne policije Dobova so v noči na 17. 8. pri opravljanju mejne kontrole tovornega vlaka,  ki je bil iz Srbije namenjen v Italijo, našli  v vagonih skritih 13 državljanov Tunizije, ki so se skušali izogniti mejni kontroli  in  nedovoljeno  vstopiti  v  Slovenijo.  Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

N. N.