Policisti prijeli osumljenca novembrskega nasilnega ropa v okolici Krškega

Fotografija je simbolična.

Policisti so uspešno končali preiskavo nasilnega ropa v okolici Krškega, ki naj bi ga v noči na 11. november izvršila moška iz okolice Brežic. Prijeli so ju v ponedeljek, včeraj so ju privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je po zaslišanju zoper 34-letnika odredil pripor, zoper 19-letnika pa hišni pripor, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Policijo so o ropu obvestili v noči na 11. november. Krški policisti in novomeški kriminalisti so takoj začeli intenzivno preiskavo in številne aktivnosti za odkritje nasilnih storilcev. Na kraj kaznivega dejanja so poklicali reševalce, ki so lažje poškodovanega moškega oskrbeli in mu nudili pomoč, so navedli na PU Novo mesto.

Ugotovili so, da so v noči na 11. november zamaskirani neznanci skozi garažna vrata vlomili v stanovanjsko hišo. Starejšega oškodovanca so prebudili, ga zvlekli s postelje, pretepali, mu grozili z nožem in zahtevali, da jim izroči denar. Pregledali so prostore, odtujili manjšo vsoto denarja in meso iz zamrzovalne skrinje. Pred odhodom so žrtvi ponovno zagrozili in mu uničili telefon, da bi mu preprečili klic na pomoč.

Ropa osumljena moška iz naselja v okolici Brežic

Osumljenima so prostost odvzeli v ponedeljek in ju pridržali, včeraj pa so ju privedli pred preiskovalnega sodnika, ki je po zaslišanju zoper 34-letnika odredil pripor, zoper 19-letnika pa hišni pripor.

Storilci se pripravljajo na dejanja, policija svari

Policisti in kriminalisti pri preiskavah premoženjskih kaznivih dejanj ugotavljajo, da se storilci pripravijo na dejanje. Opazujejo stanovanjske hiše, poizvedujejo, kdo v njih prebiva, in opazujejo tudi navade stanovalcev. Občane zato policisti pozivajo, naj jih obveščajo o sumljivih vozilih in osebah, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljale na kaznivo dejanje.

Obenem občanom svetujejo, naj ob temnih delih dneva, če od doma odidejo le za krajši čas, v hiši pustijo prižgano luč, televizijski ali radijski sprejemnik. Hiša naj ne daje videza, da v njej ni nikogar. Ob daljši odsotnosti pa naj poprosijo sosede, naj bodo pozorni na sumljive okoliščine in o tem obveščajo policiste.

Doma naj ne hranijo večje vsote gotovine in vrednejšega nakita. Vsakomur, ki bi postal žrtev vloma, pa policisti svetujejo, naj jih o tem takoj obvestijo na številko 113. Oškodovanci naj do prihoda policistov ne vstopajo v prostor, ker je storilec lahko še vedno v objektu, uničile pa bi se tudi sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca.

M. P.