Policisti imajo polne roke dela: Prijeli 28 migrantov in prevoznika

Policisti so v Slovenski vasi v avtomobilu hrvaškega državljana v prtljažniku našli dva državljana Bangladeša. ((foto: PMP Obrežje)

Z novomeške policijske uprave poročajo, da so v zadnjih dveh dneh prijeli 28 nezakonitih migrantov, od tega polovico na podvozjih vlakov in med tovorom, v enem primeru pa je prevoznik dva migranta prevažal celo v prtljažniku osebnega avtomobila.

V Dobovi so včeraj med kontrolo dveh tovornih vlakov, ki sta pripeljala iz Srbije, na podvozju vagonov odkrili 4 Iračane. Na vlaku, ki je z natovorjeno z glinico pripeljal iz Bosne in Hercegovine, pa so na podvozju odkrili 2 tujca (Maročana in Afganistanca).

Na mejni prehod Slovenska vas pa je včeraj pripeljal voznik osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. V prtljažniku vozila so odkrili 2 državljana Bangladeša. 47-letnemu državljanu Hrvaške, ki je tujcema nudil pomoč pri nezakonitem prehodu, so odvzeli  prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Državljana Bangladeša pa so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

V ponedeljek je na mejni prehod Obrežje pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak, policisti so v tovornem delu našli 4 državljane Afganistana. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Na mejni prehod Obrežje je pripeljal tudi voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so v tovornem delu našli 4 državljane Afganistana. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Ob tem so novomeški policisti v zadnjih dveh dneh, od ponedeljka do danes zjutraj (od 6. do 6. ure) izsledili in prijeli še 14 migrantov.

Prijeli so jih na območju Velikega Cerovca (občina Novo mesto) in Tanče Gore ter Brega pri Sinjem Vrhu (občina Črnomelj). Prijeti so se izrekli za državljane Alžirije (1) in Maroka (13).

M. P.