Policist na avtocesti ustrelil bika, ki je ogrožal življenja voznikov

Slika je simbolična.

S kmetije na območju Celja je včeraj zvečer nekaj pred 23. uro pobegnilo okoli 20 bikov, ki so podrli ograjo in se razbežali. Lastnik je vse bike razen enega s pomočjo sosedov uspel spraviti nazaj v ogrado. Pobegli bik je stekel na avtocesto, kjer je oviral promet in življenja voznikov, zato ga je bil celjski policist prisiljen ustreliti.

Nekaj po 23. uri so namreč na celjskem operativno-komunikacijskem centru prejeli klice voznikov, da na avtocesti med avtocestnima izvozoma Lopata in Celje center, v smeri Maribora, promet ovira bik, ki je nenadzorovano tekal po avtocesti.

Policisti, ki so prišli na kraj dogodka, so poskušali najprej z vozili omejiti bikovo gibanje, vendar je bil zelo agresiven in je s tekanjem po avtocesti ogrožal varnost v cestnem prometu in življenja voznikov.

Zaradi obstoječe nevarnosti povzročitve prometne nesreče in s tem hudih posledic, je bil policist prisiljen bika ustreliti. Pri uporabi strelnega orožja ni bilo nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa, so sporočili.

M. P.