Policija svari pred serijo vlomov

Fotografija je simbolična (pixabay.com)

Policisti Policijske uprave Novo mesto se v zadnjih dneh soočajo s serijo vlomov, in sicer tako na območju Novega mesta kot Posavja. Zato pozivajo k preventivnemu ukrepanju.

 

V naselju Pleterje na območju Policijske postaje Krško je 1. maja nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Prav tako je v naselju Anovec na območju iste policijske postaje nekdo med 27. aprilom in 1. majem izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit, okoliščine pa policisti še preverjajo.

Vrsto vlomov so čez praznike policisti zabeležili tudi na območju Novega mesta.

Policisti zato pozivajo k preventivnemu ukrepanju. Kot ugotavljajo, se storilci pripravijo na izvršitev kaznivega dejanja. Najverjetneje opazujejo navade stanovalcev. V večernih in nočnih urah vlamljajo v hiše, v katerih očitno ni nikogar in nikjer v hiši ne gori luč.

Občanom svetujejo, naj doma ne hranijo večje količine denarja in vrednejšega nakita. PIN kode plačilnih in bančnih kratic naj hranijo ločeno in naj jih ne označujejo. Omare in sefi naj bodo vgrajeni in zakriti. Občane tudi pozivajo, naj jih obveščajo o pojavu sumljivih vozil ali oseb, ki bi si lahko ogledovali stanovanjske hiše.

A. M.