Policija prosi za pomoč pri iskanju osumljencev ropa?

Foto: PU NM

Na Policijski upravi Novo mesto še vedno poteka intenzivna kriminalistična
preiskava ropa finančne ustanove v Straži.

Dva zamaskirana roparja sta 11.4. ob 9.13 vstopila v poslovalnico finančne ustanove. Od uslužbenke sta zahtevala denar in ji grozila, eden od njiju pa je s predmetom, podobnim pištoli izmenično meril v uslužbence in stranke, ki so se v tem času nahajale v poslovalnici. Ko je uslužbenka roparjema izročila denar, sta ob 9.14 peš pobegnila v smeri proti Soteski. V ropu ni bil nihče poškodovan.


Eden izmed osumljencev, ki je v uslužbencem in strankam grozil s predmetom, podobnim pištoli, je visok med 180 in 185 cm, vitke postave, s temnimi kratko pristriženimi lasmi, star naj bi bil med 20 in 25 let. Oblečen je bil v temnejša umazana delovna oblačila, na glavi je imel kapo s šiltom in sončna očala. Obut je bil v nizke športne čevlje.

Drugi osumljenec je bil podobne višine in vitke postave. Bil je delno obrit, imel je temne kratko pristrižene lase. Prav tako je bil oblečen v temnejša umazana oblačila, podobna delovnim oblačilom, na glavi je imel sončna očala in temnejšo čepico s šiltom, obut je bil nizke športne čevlje.


Priložene so fotografije osumljencev s posnetka nadzornih kamer in policaji prosijo vse, ki bi ju prepoznali ali karkoli vedeli o okoliščinah ropa, da to sporočijo na številko 113 ali na anonimni telefon policije 080-1200.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

N. N.