Policija prijela kar tri tihotapce ljudi in tujce, ki so jih imeli v vozilih

Policisti so imeli v sredo polne roke dela. Prijeli so kar tri tihotapce, ki so v Slovenijo pripeljali tujce. Gre za državljana Sirije, državljana Ukrajine in državljana sosednje Hrvaške.

Okoli 18. ure so policisti v Slovenski vasi ustavili voznika osebnega avtomobila Nissan qashqai nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Sirije v vozilu prevaža sedem državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Dva tujca je tihotapec prevažal v prtljažniku vozila.

Nekaj pred 19. uro je na Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik osebnega avtomobila Suzuki ignis ukrajinskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in ugotovili, da 65-letni državljan Ukrajine prevaža šest državljanov Iraka in državljana Belorusije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo.

Nekaj pred 22. uro so na območju Drnovega kontrolirali voznika osebnega avtomobila znamke BMW, serije 5, hrvaških registrskih oznak. 40-letni državljan Hrvaške je prevažal pet državljanov Kitajske, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo.

Državljanu Sirije, državljanu Ukrajine in državljanu Hrvaške so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije, Iraka, Belorusije in Kitajske še potekajo.

 

Spletno uredništvo
Vir: PU Novo Mesto