Policija o nočni nesreči, v kateri je umrl 36-letni voznik

Poročali smo že, da se je ponoči, nekaj po polnoči zgodila prometna nesreča pri Krški vasi, v kateri je umrla ena oseba, kakor je to že ponoči poročal Urad RS za zaščito in reševanje.

Zdaj pa so s Policijske uprave Novo mesto sporočili, da so brežiški policisti nekaj pred 1. uro na območju Čateža ob Savi ustavljali voznika osebnega avtomobila BMW italijanskih registrskih oznak. Voznik znakov policistov ni upošteval in je s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo.

Zapeljal je na avtocesto v smeri proti Ljubljani, potem pa na odseku, kjer potekajo vzdrževalna dela, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno
ograjo.

36-letni voznik, državljan Pakistana, je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče. 28-letni državljan Pakistana, ki je sedel na zadnjem sedežu je bil huje poškodovan, 20-letni državljan Pakistana, ki je sedel na prednjem sedežu, pa je  utrpel lažje poškodbe. Oba so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

O prometni nesreči so policisti obvestili preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca, ki sta se udeležila ogleda prometne nesreče.

Policisti vse okoliščine še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

M. P.