Policija ne dvomi v resničnost izpovedi ugrabljenega Belokranjca

Nobenega dvoma ni, pri ugrabitvi, odvzemu vozila in ropa so sodelovali Maročan in dva Alžirca.

S portala Moja Dolenjska so še dodatno preverjali, ali obstaja kakršenkoli dvom, da 79-letni Mirko Moravec iz Malega Nerajca v Beli krajini ni bil ugrabljen od migrantov. Policija jim je odgovorila, da glede na ugotovljeno ni nobenega dvoma v to. Pojasnili so, da so pri ugrabitvi, odvzemu motornega vozila in ropu sodelovali le tujci, sodelovanja drugih oseb pri tem niso ugotovili.

 

S PU Novo mesto so jim sporočili, da so novomeški kriminalisti v petek, 10. maja 2019, opravili policijsko zaslišanje osumljencev kaznivih dejanj ugrabitve, odvzema motornega vozila in ropa. V popoldanskih urah pa so kriminalisti osumljence – državljana Maroka in dva državljana Alžirije s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju za vse tri odredil pripor.

V postopku pa ni bilo ugotovljenih okoliščin, ki bi povzročile kakršenkoli dvom o obstoju kaznivih dejanj. Prav tako ni bilo ugotovljenih okoliščin, ki bi kazale na vpletenost drugih oseb v kazniva dejanja, navajajo na policiji. (vir )

Vodstvo policije je o ugrabitvi in ostalih podrobnostih poročalo tudi na novinarski konferenci, poročilo o tem je dostopno tukaj: policija.si/

M. P.