Polepšali sobotni dan stanovalcem Doma upokojencev Brežice

Foto: VGC Posavje

Soustvarjalci Večgeneracijskega centra Posavja so v sklopu Dneva za spremembe skupaj polepšali dan stanovalcem Doma upokojencev Brežice. Tematska nit letošnjega Dneva za spremembe je bila povezovanje skupnosti, zato so se povezali Večgeneracijski center Brežice, Dom upokojencev Brežice, OŠ Artiče, Gimnazija Brežice in Društvo upokojencev Brežice v okviru projekta Starejši za starejše in s skupnimi močmi pripravili pestro dogajanje, na katerem smo uživali tako organizatorji in nastopajoči kot stanovalci doma.

Pri pripravah na dogodek so v VGC Brežice sodelovale tudi udeleženke ustvarjalnega klepeta, ki so skozi prejšnja srečanja pridobile znanja in spretnosti in jih nato uporabile za izdelavo preko 200 manjših slik  s servietno tehniko, s katerimi smo obdarili vse prisotne na dogodku in jim tako izkazali drobno pozornost. Učenci OŠ Artiče so pripravili bogat kulturni program in nas s pesmijo, plesom, deklamiranjem in igranjem na citre, kitaro in flavto razveselili in hkrati obudili spomin na naše otroštvo.  Z obiskom in krajšim govorom jih je počastil tudi župan Občine Brežice g. Ivan Molan. Za zdrav zaključek druženja pa so poskrbele  prostovoljke pri projektu Starejši za starejše pod vodstvom Ane Kalin in dijakinje Gimnazije Brežice, ki so stanovalce doma peljali še na krajši sprehod.

Prireditev je še enkrat pokazala, kako prijetno, ustvarjalno in povezovalno je medgeneracijsko druženje, kar v Večgeneracijskem centru Brežice že vseskozi opažajo, zato verjamejo, da se bo le-to nadaljevalo tudi v prihodnje, saj k spreminjanju družbe na boljše lahko vsak nekaj prispeva, na svoj način in po svojih močeh.

Vir: VGC Posavje

K. J.