Poleg mame ubil še pse in mačke

Policisti Policijske uprave Novo mesto so objavili nekaj podrobnosti včerajšnjega dogajanja, ko je 38-letnik ubil 61-letno mamo.

 

Kot so zapisali, so se metliški policisti včeraj odzvali na obvestilo zaskrbljenih občanov, da se jim 61-letna znanka iz Radovice pri Metliki ne javlja na telefon. Ob prihodu na kraj, nekaj pred tretjo popoldan, so policist v garaži našli obešenega moškega, v prostorih hiše zraven pa mrtvo žensko.

Na kraj so nemudoma poklicali reševalce in dežurno zdravnico, ki je lahko le potrdila, da sta oba mrtva. Primer so prevzeli kriminalisti novomeške policijske uprave, ki so ugotovili, da gre za 61-letnico in 38-letnika, ki sta v sorodstvenem razmerju in sta živela na istem naslovu. O dogodku so obvestili dežurno preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca.

Po prvih ugotovitvah ogleda je 61-letnica umrla nasilne smrti, 38-let star moški pa se je obesil, znakov nasilja pri njem niso odkrili. Med pregledom prostorov so našli še dva mrtva psa in dve mrtvi mački.

Ogled kraja so kriminalisti zvečer prekinili in ga nadaljevali danes zjutraj. Med nadaljevanjem ogleda so zasegli oster predmet, s katerim naj bi 38-letnik zadal smrtne poškodbe pokojni 61-letnici. Našli so tudi poslovilni pismo.

A. M.