Pol leta nazaj so nas reševali, zdaj jih bodo kazensko preganjali

Čeprav so vidni predstavniki Gibanja Svoboda s premierjem Robertom Golobom pred volitvami zagotavljali, da nikomur, ki protestira, policija ne bi smela izdajati kazni, za kar so celo zakonsko preklicali kazni, ki so jih dobili izgredniki na protikoronskih protestih, se zdaj dogaja ravno to. Policija je namreč zoper več poklicnih gasilcev, ki so nedavno protestirali za višje plače, uvedla več prekrškovnih postopkov.

 

Kot pravijo v sindikatu Poklicnih gasilcev Slovenije jih policija preganja, ker so na protestih uporabili pirotehniko. Pravijo, da so očitki pretirani,saj je bilo vse opravljeno pod nadzorom, za seboj so tudi počistili. Če jih vlada na prihajajočih pogajanjih ne bo uslišala, se bodo na ulice vrnili, napovedujejo.

Zanimivo ob tem je, da so izgredniki na lanskih in predlanskih protikoronskih protestih prav tako uporabljali pirotehniko, mnogi so napadli novinarje, ki so pokrivali proteste, in policiste, ki so ljudi varovali pred skrajneži, povezani tudi z mafijskim podzemljem. Glede na nedolgo tega sprejeti zakon bo država omenjenim kazni, ki so jih prejeli, oprostila. Tega pa očitno ne bo naredila za tiste, ki jih je še pred pol leta občudovala vsa država, ko so se na Krasu spopadali z enim največjim požarom pri nas.

A. M.