Pohvalno: V Sevnici nudijo brezplačne prevoze

(vir: občina)

V Sevnici že nekaj časa deluje Zavod Sopotniki, ki starejšim občanom nudi brezplačne prevoze. Te po njihovih podatkih uporablja 225 starejših občanov, od katerih jih je 80 odstotkov rednih uporabnikov. Kdor potrebuje prevoz, lahko pokliče na številko 031 338 187.

V omenjenem zavodu, ki deluje v več krajih v Sloveniji (med drugim tudi v Brežicah in Krškem), starostnikom poleg brezplačnega prevoza nudijo tudi druženje ob vožnji in pomoč pri opravkih (denimo prenašanju težjih stvari, spremstvo). Omogočajo jim tudi obisk kulturnih prireditev, razstav in prijateljev v mestu.

V Sevnici so v letošnjem letu opravili 199 prevozov k zdravniku, 191 prevozov na dogodke Ozare in društev upokojencev, 160 prevozov do banke, pošte, trgovine, upravne enote in občine, 34 prevozov na obiske, pet prevozov na izlet in pet prevozov na pokopališče.

V prevoze starostnikov se lahko sicer vključi vsak, ki to želi. Pogoj je le, da ima veljavno vozniško dovoljenje B kategorije in da ga veseli vožnja in delo s starejšimi.

M. P.