Poglejte, kje v Posavju se je mogoče brezplačno testirati na covid-19

Številni zdravstveni domovi so včeraj skladno z navodili ministrstva za zdravje začeli izvajati prostovoljna testiranja na novi koronavirus s hitrimi antigenskimi testi.

V Zdravstvenem domu Brežice bo testiranje potekalo danes med 11. in 15. uro v avli Športne dvorane Brežice. Na množičnem testiranju pričakujejo večjo udeležbo. Na uro naj bi predvidoma preverili 20 do 30 posameznikov.

V Zdravstvenem domu Krško bo hitro testiranje potekalo do petka, vsak dan med 7.30 in 10. uro ter med 13. in 15. uro. Pri tem testiranje med 10. in 13. uro za nenaročene posameznike ne bo mogoče. Testiranje bo potekalo po sistemu drive-in na parkirišču za Zdravstvenim domom Krško.

V sredo bo množično testiranje potekalo tudi v Kostanjevici na Krki, in sicer med 10. in 15. uro na lokaciji Zdravstvene postaje Kostanjevica na Krki.

Zdravstveni dom Sevnica bo hitra testiranja izvajal do petka, vsak dan od 11. do 15. ure. Testiranje bo potekalo pod šotorom pred covid ambulanto zdravstvenega doma.

V Radečah bo hitro testiranje potekalo prav tako do petka, vsak dan od 10. do 11. ure. Testirali bodo v covid zabojniku pred Zdravstvenim domom Radeče.

A. M.