Poglejte, kje v Posavju se bo mogoče ta teden hitro testirati

Tudi v tednu, ki je pred nami, bodo v Posavju potekala množična hitra testiranja.

 

V Krškem bo hitro testiranje potekalo v Zdravstvenem domu Krško, in sicer v sredo in v petek, od 7. do 10. ure na parkirišču zdravstvenega doma (drive-in).

Vsi, ki se želijo testirati, morajo imeti s sabo kartico zdravstvenega zavarovanja ali osebno izkaznico. Ob testiranju morajo zdravstvenim delavcem zaupati telefonsko številko, na katero jim bodo preko SMS sporočijo rezultat testiranja.

V Brežicah bo hitro testiranje potekalo v tamkajšnjem zdravstvenem domu, in sicer od torka, od 13. do 15. ure, v petek pa tudi v avli športne dvorane Brežice, od 12. do 14. ure.

Če je na testiranju večje število ljudi, izvajalci cepljenja predlagajo, da se vrnete pozneje. Med čakanjem v vrsti je nujno dosledno spoštovanje vseh preventivnih ukrepov, predvsem vzdrževanje razdalje in pravilno nošenje zaščitne maske (pokrita usta in nos).

V Sevnici bo hitro testiranje potekalo na dveh lokacijah. V torek, sredo, četrtek in petek v Zdravstvenem domu Sevnica, od 11. do 15. ure.(oziroma po potrebi dlje), v torek in petek pa v Mirnski dolini – Krmelj (Dom svobode Krmelj). V torek bodo tam testirali od 15. do 17. ure oziroma po potrebi dlje, v petek pa od 10. do. 12 . ure ali dlje.

M. P.