Poglejte, kje v Posavju se bo mogoče ta teden hitro testirati

Tudi ta teden bodo v Posavju potekala množična hitra testiranja na covid-19, in sicer v Krškem, Brežicah in Sevnici.

 

V Krškem bo množično splošno presejalno testiranje s hitrimi antigenskimi testi potekalo na parkirišču pri Zdravstvenem domu Krško, in sicer danes od 8.30 do 10. ure; v torek, sredo, četrtek in petek pa od 7. ure do 10. ure.

Testiranje bo Zdravstveni dom Krško izvajal z lastnimi mobilnimi timi po sistemu drive-in. Vsi, ki se želijo testirati, naj imajo s sabo kartico zdravstvenega zavarovanja ali osebno izkaznico. Testiranje večjih skupin (več kot 10 oseb) je mogoče samo po predhodnem naročilu, prednost imajo zaposleni v vzgoji in izobraževanju, storitvah in prodaji blaga. Naročila sprejemajo na telefon 041 463 148, med delovniki od 7. do 14. ure ali na el. naslov [email protected]

V Brežicah bo množično testiranje potekalo v avli športne dvorane. Danes bo od 6.30 do 8. ure potekalo presejalno testiranje uslužbencev v vzgoji in izobraževanju (za Vrtec Mavrica Brežice in OŠ Brežice) ter od 13. do 17. ure za ostale osnovne in srednje šole ter fakulteto.

V torek bo testiranje potekalo od 12. do 15. ure, in sicer za splošno populacijo, za zaposlene v storitvenih dejavnostih ter prodaji blaga in storitev pa bo potekalo samoplačniško testiranje.

V petek bo ob 11.15 presejalno testiranje uslužbencev v vzgoji in izobraževanju (Glasbena šola Brežice) ter od 12. do 15. ure presejalno testiranje splošne populacije in samoplačniško testiranje za zaposlene v storitvenih dejavnostih ter prodaji blaga in storitev.

Tistim, ki imate simptome okužbe s covid-19 (povišana temperatura, kašelj, boleče grlo, nahod, driska …), svetujejo, da pokličete svojega osebnega zdravnika, ki vas bo napotil na PCR-testiranje.

V Sevnici bo hitro testiranje potekalo v covid šotoru pri tamkajšnjem zdravstvenem domu. Od ponedeljka do petka bodo v covid šotoru testirali od 11. do 15. ure, v sredo in petek pa bo hitro testiranje potekalo tudi v Domu svobode Krmelj, in sicer v sredo od 15. do 17. ure ter v petek od 10. do 12. ure.

Zdravstveni dom Sevnica testiranja s hitrimi testi za zaposlene v gospodarskem sektorju po predhodnem dogovoru.

M. P.