Poglejte, kje v Posavju bodo ta teden potekala hitra testiranja

V Posavju se bo mogoče tudi ta teden testirati za novi koronavirus. Testiranja bodo potekala v Brežicah, Krškem, Sevnici in Krmelju.

V Brežicah bo hitro testiranje potekalo v avli športne dvorane Brežice, in sicer danes in v petek od 12. do 15. ure.

Zdravstveno osebje na testiranju pričakuje večjo udeležbo ljudi. V kolikor bo gneča, vsem, ki se želijo testirati, predlagajo, da se vrnejo pozneje. Med čakanjem v vrsti je nujno dosledno spoštovanje vseh preventivnih ukrepov, predvsem vzdrževanje razdalje in pravilno nošenje zaščitne maske (pokrita usta in nos).

V Krškem bo testiranje potekalo danes, v sredo in v petek, od 7.30 do 10.30.

Testiranje bo potekalo v obliki pripelji in se testiraj, na parkirišču za Zdravstvenim domom Krško.

Vse, ki se želijo testirati, morajo imeti s sabo kartico zdravstvenega zavarovanja ali osebno izkaznico. Zdravstvenim delavcem morajo zaupati tudi telefonsko številko, na katero jim bodo preko SMS sporočili rezultat testiranja.

V Sevnici se bo mogoče hitro testirati vsak dan do petka, in sicer v covid šotoru pri Zdravstvenem domu Sevnica. Danes bo testiranje potekalo od 11. do 16. ure, jutri, v sredo, četrtek in petek pa od 11. do 15. ure.

V sredo in petek se bo mogoče testirati tudi na lokaciji Mirnska dolina – Krmelj, Dom svobode Krmelj, in sicer v sredo od 15. do 17. ure in v petek od 10. do 12. ure.

M. P.