Poglejte, kje so še proste kadrovske štipendije v Posavju

Regionalna razvojna agencija Posavje na svoji spletni strani objavlja seznam še prostih kadrovskih štipendij v posavski regiji za šolsko leto 2018/2019. Kot je razvidno, je na voljo še 32 štipendij, od tega jih največ razpisuje podjetje I. H. S. Industrijski manipulacijski sistemi Krško.

Podjetje I. H. S. nudi kar 24 štipendij, in sicer za orodjarja, strojnega mehanika, elektrikarja, strojnega tehnika, elektrotehnika, inženirja strojništva, diplomiranega inženirja strojništva, diplomiranega inženirja elektrotehnike, diplomiranega inženirja računalništva in informacijskih tehnologij, magistra inženirja strojništva, magistra inženirja elektrotehnike ter magistra inženirja računalništva in informatike.

Po štiri štipendije nudita podjetji Savaprojekt (Krško) in Preis Sevnica. Savaprojekt nudi štipendije za magistre inženirje arhitekture, strojništva, gradbeništva in gradbeništva, nizke gradnje, Preis Sevnica pa za strojnega mehanika in oblikovalca kovin – orodjar.

Podjetje TPV (poslovna enota Brežice) nudi sedem štipendij, in sicer za oblikovalca kovin – orodjar, diplomiranega inženirja strojništva in diplomiranega inženirja elektrotehnike, magistra inženirja strojništva in magistra inženirja elektrotehnike.

Tri štipendije nudi tudi podjetje Muflon iz Radeč, in sicer za strojnega tehnika, elektrotehnika in kemijskega tehnika.

Za štipendije se lahko prijavijo dijaki in študenti na dodiplomski in podiplomski stopnji študija ter tudi udeleženci izobraževanja odraslih. Prijavijo se lahko najpozneje do 30. septembra.

M. P.