Podpora vladi strmoglavila, najbolj priljubljen politik je Logar

Anže Logar.

Podpora vladi Roberta Goloba je v zadnjem času strmoglavila. Prvič od konstituiranja je namreč z delom vlade nezadovoljnih več ljudi, kot jih je zadovoljnih, je pokazala anketa Ninamedie za časnik Dnevnik. Najbolj priljubljen politik je Anže Logar.

 

Delo vlade je kot uspešno ocenilo 46,1 odstotka vprašanih, kot neuspešno pa 47,3 odstotka.

Vsem parlamentarnim strankam, razen Gibanju Svoboda, je podpora zrasla. Gibanje Svoboda sicer ostaja stranka z največjo podporo. Če bi bile to nedeljo volitve, bi za Gibanje Svoboda glasovalo 27,8 odstotka vprašanih. SDS se je podpora z decembrskih 21,6 odstotka zvišala na 22,5 odstotka.

NSi bi prejela 9,1 odstotka glasov (decembra 8,9 odstotka), SD 8,3 odstotka (decembra 8,2 odstotka) in Levica 6,3 odstotka (decembra 5,2 odstotka).

Na vrh lestvice priljubljenosti politikov se je po odhodu nekdanjega predsednika Boruta Pahorja zavihtel poslanec SDS Anže Logar, na drugo pa se je uvrstila predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki je na lestvici prvič. Na tretjem mestu je evropska poslanka Ljudmila Novak, ki je prehitela premierja Roberta Goloba, ki je zdaj na četrtem mestu. Peti je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. V januarski meritvi so sicer vsi politiki, ki so bili v razpredelnici tudi decembra, razen predsednika SDS Janeza Janše, ocenjeni slabše.

A. M.