Podpora vladi prvič padla pod polovico

Vlado Roberta Goloba prvič od njenega oblikovanja podpira manj kot polovica oz. 46 odstotkov vprašanih, kažejo podatki februarske ankete Mediane za POP TV. Vladi ob tem nasprotuje 40,6 odstotka vprašanih. Stranka z najvišjo podporo ostaja Gibanje Svoboda, ki bi jo, če bi bile volitve to nedeljo, obkrožilo 26,8 odstotka vprašanih, narašča pa podpora SDS.

 

Raziskava Mediane kaže, da je podpora vladi Roberta Goloba v primerjavi z januarjem padla za 4,6 odstotne točke. Kar za pet odstotnih točk pa je zrasel delež nasprotnikov vlade.

Največji koalicijski stranki Gibanje Svoboda je podpora od januarske ankete padla za 1,5 odstotne točke, največji opozicijski stranki SDS pa je podpora zrasla za 1,9 odstotne točke, podprlo bi jo 22,2 odstotka vprašanih. Sledijo NSi s 6,4 odstotka podpore (januarja 5,5 odstotka), SD s 5,1 odstotka (6,1 odstotka) in Levica s 5-odstotno podporo (3,7 odstotka).

Med politiki so vprašani najvišjo povprečno oceno ponovno podelili poslancu SDS Anžetu Logarju, na drugem mestu je predsednica republike Nataša Pirc Musar.

A. M.