Podpise zbirajo tudi v Brežicah in Krškem

Stojnica v Brežicah
Zbiranje podpisov podpore volivk in volivcev za razpis referendumov proti trem škodljivim zakonom Golobove vlade se nadaljuje tudi v tem tednu. V Posavju smo zasledili, da sta stojnici postavljeni pred upravnima enotama v Brežicah in Krškem. Podpise zbirajo v času delovnih ur upravnih enot.

Podpise podpore lahko oddamo:

– PROTI bohotenju birokracije

S tem glasujemo proti večanju števila ministrstev, s čemer želi Golobova vlada zagotoviti nova delovna mesta za večje število na volitvah neuspelih. Z novimi delovnimi mesti nameravajo nagraditi posameznike iz Levice, SAB in LMŠ. Alenka Bratušek, čaka, da bo imenovana za ministrica. Nekatera ministrska mesta se obetajo tudi članom Levice, ki je na volitvah prejela vsega 4 odstotke glasov. Dosedanje število ministrstev pa povsem zadošča, v krizi in recesiji, ki prihaja, pa bi vlada lahko delovala tudi s polovico ministrstev (npr. z 12, kot je bilo leta 2012 in ne z 20, kot si to zdaj novi želijo).

PROTI politizaciji RTV

S tem tudi proti tistim, ki si RTV lastijo na račun davkoplačevalcev. Vlada in levičarski aktivisti, tudi iz RTV Slovenija, želijo z novim zakonom iz odločanja izključiti gledalce in gledalke, vključiti pa levičarske nevladne organizacije. RTV si želi nova vlada politično povsem podrediti.

– PROTI ukinitvi dolgotrajne oskrbe

To bomo potrebovali vsi. Vsi si zaslužimo varno starost in vedenje, da bo poskrbljeno za nas, ko bomo pomoč potrebovali. Prejšnja vlada je zakon sprejela po več kot 120 različicah in dolgih desetletij neurejenega stanja, ko so leve vlade denar namesto za starejše in obolele raje namenjale za različne študije (75 milijonov evrov so zapravili za ta namen, je ugotovilo Računsko sodišče RS). Zdajšnja vlada je začetek uveljavitve zakona, ki ga je sprejela Janševa vlada, časovno zamaknila, s tem je ogrozila tudi črpanje 1500 milijonov evrov evropskih sredstev. Zakon Janševe vlade pa prinaša koristi za starejše, bolne in invalide.

Golobova vlada je sprejela tri škodljive zakone v škodo davkoplačevalcev. V parlamentu njihov glasovalni stroj lahko izglasuje karkoli, največja opozicijska SDS jih ne more ustaviti.

Ustavimo jih lahko samo še državljani na referendumu. Zato tudi podpisi podpore za razpis referenduma.

Tako je danes v Krškem

Foto za Krško: Jože Olovec, FB

M. P.